Uncategorized

Hoe is mij vergaan in 2008?

In 2008 heb ik veel ondernemen en de feestdagen zijn altijd een tijd om terug te kijken. En bovendien een kerstgroet en nieuwjaarswens te sturen naar een ieder, die dat leuk vindt.De gewone kerstkaart heb ik niet zoveel meer mee. Ooit nog eens e-cards gestuurd, maar ook dat is passé. Dan maar iets nieuws doen dit jaar, waarbij ik iedereen bij kan praten en toch de digitale snelweg kies om zoveel mogelijk vrienden en bekenden te bereiken. Aangezien ik het presteer om gemiddeld 1 x per maand een blog te schrijven, maak ik het met 1 blog helemaal goed. Hieronder volgt het jaaroverzicht van Martijn’s Life.
Eind vorig jaar al de eerste stappen gezet. Een soort presidentsverkiezingen, maar pas in februari officieel gekozen en beëdigd worden. Met plezier ben ik begonnen aan het voorzitterschap van mijn honk- en softbalvereniging http://www.caribe.nl/ , waar ik in april 2007 weer ben begonnen met softballen op recreatief niveau. Alleen moet ik daarbij zeggen, dat het toch ergens over gaat. Ik wil altijd winnen en daarbij ook goede prestaties leveren. Dat is wel gebleken. Met het recreantenteam kampioen van het noorden gewonnen en menig toernooi afgesloten met de eerste prijs. Bij het voorzitterschap van een sportvereniging komt een hoop kijken: elke maand vergaderen, handjes schudden, nieuwe mensen leren kennen, aanpakken en delegeren, keuzes maken en beslissen. Een leuke bijkomstigheid is de wedstrijd die gespeeld is op ons veld door het Nederlands Olympisch Softbalteam in voorbereiding op Peking.
Door deze functies heb ik toch wat leuke dingen kunnen doen en zien; o.a. een bezoekje aan de wethouder van sport in het monumentale stadhuis op de Grote Markt in Groningen. Het ziet er toch anders uit, dan vanaf de Martinitoren. Ook heb ik lekker gezeten in de officiële spelersbus van FC Groningen en bovendien met een filmpje op internet terecht gekomen ( http://www.dvhn.nl/nieuws/dvhn-video/article3667632.ece/Nederlands_Softbalteam_oefent_in_Groningen_voor_Olympische_Spelen
Gelukkig werk ik samen met penningmeester Bob, secretaris Ellen en vrijwilligerscoördinator Marjolein. Na een klein jaar samenwerken, gaan we in het nieuwe jaar gewoon verder.
En van het ene avontuur gaan we verder naar het andere avontuur. Ons 4 kamerappartement heeft een grote tuin, alleen die moeten we delen met de buren en we moeten steeds omlopen om er te komen. Niet zo handig. Zo heeft Christel via Marktplaats een klein buitenverblijf ontdekt 10 minuten hier vandaan op een camping. Na wat wikken en wegen waren wij begin maart de eigenaar van een nog te renoveren stacaravan met lekker wat ruimte erom heen. Er is wat werk aan verricht, maar dan heb je ook wat. Even met de fiets of de auto er heen en we hebben gelijk een vakantiegevoel. Quinty vindt het ook geweldig om er heen te gaan en zodra het weer in het voorjaar het toelaat, zul je ons op vrije dagen vinden op ons buitenverblijf in het zonnetje, de wind die ruist door te bomen, de vogeltjes die fluiten en gegarandeerd 2 graden hogere temperatuur. En aangezien we nu toch een grote tuin hebben, vieren we graag de feestjes van Christel buiten. Dit jaar werden we verrast door een onverwachts bezoek van mijn zus uit de United States (zie andere blog). Ook op de school van Quinty zijn er af en toe feestjes en waar mogelijk, ben ik er bij en help ik ook mee. Zeker omdat Christel de voorzitter is van de ouderraad. Nog leuker is een speurtocht doen met alleen meisjes op het kinderfeestje van Quinty. Het vereist wat voorbereiding, maar dan is het plezier van dames, dat je ze er aan beleven des te groter.
En dat was allemaal voor de zomervakantie. Half juli heb ik nog samen met Christel een workshop gevolgd met de insteek om er achter te komen, wat mijn passies zijn. Het was meer een bevestiging van wat ik al wist. Ik ben dol op presenteren en entertainen en altijd met een vleugje humor. Daarnaast heb ik nog altijd iets met (strip)tekenen en dan met name karikatuurtekenen, alleen daar heb ik nog weinig mee gedaan. Een dag later heb ik met mijn jaarclub lekker zitten lounchen in Scheveningen op het strand. Tijdens de zomervakantie hebben we lekker veel tijd doorgebracht op ons buitenverblijf. En de zomer was nog niet voorbij of er diende zich al weer wat aan. Als fan van de Lama’s kon ik nu zelf aan de slag met theatersport 1 x per maand. Meer lees je daarover in een vorige blog. Het optreden voor publiek in november was erg geslaagd. Wie weet, laat ik het video materiaal nog eens zien. En het heeft ook al geleid tot het geven van een basisworkshop Theatersport. In dit geval voor kinderen, maar wie weet in de toekomst elders.
En werk je ook nog?Dat vraag je je dan nog even af. Ja, dat doe ik tussendoor. Een beetje koffie drinken, praten en coachen, grapjes maken, alleen in 2009 ga ik 36 uur werken, zodat ik wat meer tijd heb voor al die leuke dingen, waar ik net over geschreven heb.
En als dat nog niet genoeg is, ga ik samen met Christel beginnen aan een nieuwe business en wat dat inhoudt kan je http://www.martijnenchristel.vitamark.com/
Daarover meer in de komende blogs.
Geniet van de feestdagen en het jaar 2009.
Ik laat zeker weten hoe het mij vergaat in het nieuwe jaar.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s