5 positieve punten, geld, Life, maak er iets leuks van, persoonlijk

Wie wordt er nog gewaardeerd?

Stuur eens een kaartje

Deze kaart kwam ik tegen tijdens een vervroegde voorjaarsschoonmaak opruimsessie. Gekregen toen deze persoon haar bijbaan had opgezegd en als afgestudeerde psycholoog haar carrière ging beginnen.

Bedanken voor de samenwerking, ruimte, groei en vertrouwen. Een combinatie van positieve feedback en volledig ontspannen   zijn een aantal sleutelwoorden op deze kaart.

In dit snelle, sociale media tijdperk kun je al gauw met een Like je waardering voor een bericht, verhaal, foto of video uiten. En dat is ook een positieve ontwikkeling.

Daarnaast moet de economie draaien en denk ik soms: It’s all about the money. Maar als ik naar de pyramide van Maslow kijk, komt het woord geld er niet in voor.

De behoefte aan waardering komt daar wel in voor. Het vieren van het succes van een ieder, die een uitstekende prestatie heeft geleverd, zou vaker moeten gebeuren. Of zijn we te bescheiden? Of past het niet binnen de cultuur? Of zeg het met een kaartje. Altijd goed!

Ik zou het waarderen als je een comment achter laat en jouw visie op waardering deelt.

Advertenties

2 thoughts on “Wie wordt er nog gewaardeerd?”

  1. Hoi Martijn, In het woord waarderen zit waarde. En daar gaat het om. Het is leuk om een gevulde enveloppe te ontvangen of wanneer jouw werk gewaardeerd wordt met een 8 of een goed. Maar volgens mij zit de waarde in het gevoel dat je krijgt als iemand jou of een product van jou waardeert. De tevredenheid die iemand naar jou uitstraalt als je iets voor hem of haar hebt betekend of een schalks knipoogje om je duidelijk te maken dat hij/zij er blij mee is.
    Een waardering moet, volgens mij, direct in jouw hart kruipen om echt effect te hebben.
    Groet,
    George

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s