Wat is de beste “Buiten-de-deur-Werkplek” van Groningen?

image

Afgelopen november was ik samen met Christel op een bijeenkomst van de Kamer van Koophandel. We werden daar getrakteerd op een zeer enthousiaste presentatie van Koen Atema, één van de oprichters van het Launchcafé in Groningen.

In de media lees ik dat het aantal ZZP-ers in de komende jaren alleen maar gaat stijgen. Mede ook door de economische marktomstandigheden, de steeds digitaal wordende wereld en dan drang naar eigen keuzes maken.

Thuiswerken heeft zo zijn voordelen. Bijvoorbeeld het woon-werkverkeer is beperkt tot de 2 minuten van slaapkamer naar werkkamer.
Een nadeel kan zijn bijvoorbeeld het ontvangen van klanten of samenwerkende partners op een plek, waar de afwas nog weggewerkt moet worden of er nog wasgoed hangt te drogen.

Vandaar dat er de laatste jaren in Nederland diverse flexwerkplekken zijn ontstaan. Het huren van een kantoorpand heeft als nadeel, dat er meestal een meerjarig contract aan vast zit. Maar het huren van een flexwerkplek kan al vanaf een uur. Daarnaast heeft het ook een sociale functie. Het ontmoeten van andere ZZP-ers en potentiële nieuwe klanten of zakenpartners.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen, dat de sfeer en de werkplekken in het Launchcafé uitstekend zijn. De faciliteiten zijn uitstekend en je kan zelfs nog even gamen in een oude bankkluis. De bar in dit pand ziet er mooi uit. Dus na “kantoortijden” (alsof die bestaan voor ZZP-ers) is er ook nog genoeg te doen. Check voor de verschillende events de agenda op de site van het Launchcafé.

Oh ja, het blad Intermediair heeft deze flexwerkplek tot beste van Groningen uitgeroepen. Een kijkje nemen is zeker de moeite waard.

Gepubliceerd door Martijn van der Horst

mezelf, partner, vader, levensgenieter, softballer, netwerker, ondernemer, blogger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: