Heb jij voor mij in de categorie…?

Quartet-the movie

…films over oudere mensen, de leuke feelgood movie: Quartet.

Afgelopen weekend ben ik spontaan met Christel naar de film gegaan. Snel even gekeken wat er draaide in de bioscoop en allebei kwamen we al snel uit op deze film. Eerder hadden we de film Hotel Marigold gezien over Engelse gepensioneerden, die van hun oude dag in een hotel in India gingen genieten.

In Quartet gaat het om een bejaardentehuis voor musici, genaamd Beecham House, waar de voorbereidingen in volle gang zijn voor het jaarlijkse concert ter ere van de wijlen Italiaanse componist Guiseppe Verdi.
De combinatie van de karakters maakt dit tot een hilarische film. Oud worden, lichamelijke problemen, dingen vergeten en oude herinneringen ophalen. Alles komt naar voren in deze film. En dan te bedenken dat over 30 jaar 2/3 van de bevolking boven de 50 jaar is, geeft zo’n film een leuk voorproefje.

Niet dat ik mezelf al in een bejaardentehuis zie, maar in Quartet ligt dit tehuis op een hele mooie locatie en wonen ze in een prachtig gebouw. En met al die zingende- en muziekinstrumentspelende bejaarden is het wel een gezellig boel.

Maar voordat zover is, geniet ik nog van het leven in goede gezondheid.

Mocht ik je op positieve gedachten hebben gebruikt om deze film te gaan bekijken, hieronder een voorproefje in de vorm van de trailer:

Gepubliceerd door Martijn van der Horst

mezelf, partner, vader, levensgenieter, softballer, netwerker, ondernemer, blogger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: