Wat is het verschil tussen een man en een aap?

image

Heb je het verschil al gevonden in het plaatje? Zoals je ziet, zijn er weinig verschillen tussen beide.
Deze pose wordt in het boek “Lichaamstaal op het werk” van Allan en Barbara Pease ook wel de Katapult genoemd.

Misschien heb je wel eens een man (want vrouwen doen dit niet) deze houding aan zien nemen. Deze houding komt ook veel voor bij Chimpansees. Mannen die zich superieur voelen, zich dominant gedragen of zelfverzekerend over iets zijn, zullen in deze houding gaan zitten.

Bij mij komt dit intimiderend, ongeïnteresseerd en dominant over. Het leuke van de boeken van Allan en Barbara Pease zijn hun heldere uitleg over lichaamstaal en wat de betekenis is. Onze communicatie gebeurt hoofdzakelijk non verbaal, dus dan vind ik het wel interessant te weten hoe ik mijn lichaam(sdelen) op de juiste manier moet gebruiken.

Een ding wat ik vanuit NLP al heb geleerd is het gebruik van de ogen en daarbij het gebruik van de woorden. Wat voor type persoon heb ik voor mij?
Kijkt de persoon veel naar boven en gebruikt het woord zien en praat ook snel, dan is dat een visueel type. Daarnaast zijn er nog de auditieve (luisteren, ik hoor je) – en kinesthetische (gevoel, ik voel het) types. Atijd handig om te weten en kan ik daarmee rekening houden. Dit om te voorkomen dat we langs elkaar heen “praten”.

In het onderstaande boek staan nog meer tips en uitleg over hoe je je lichaam moet gebruiken in het hedendaagse communicatie, inclusief online interactie. Doe er je voordeel mee en bestellen kan via een click op het plaatje van het boek hieronder:

 

Gepubliceerd door Martijn van der Horst

mezelf, partner, vader, levensgenieter, softballer, netwerker, ondernemer, blogger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: